The Darjeeling Limited (2007)

>> Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ελληνικός Τίτλος: Ταξίδι στο Darjeeling



Συντελεστές



Σκηνοθεσία: Wes Anderson


Σενάριο: Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman


Παίζουν: Jason Schwartzman, Adrien Brody, Owen Wilson



Περισσότερα στο IMDB και στο Rotten Tomatoes.



Είδος



Ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος







Η ιστορία (με λίγα λόγια)



Ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα τους, ο Francis L. Whitman (Owen Wilson) οργανώνει για τον ίδιο και τα αδέρφια του, Peter L. Whitman (Adrien Brody) και Jack L. Whitman (Jason Schwartzman), ένα πνευματικό ταξίδι στο Darjeeling της Ινδίας. Επιδιώκει έτσι να ζεστάνει τις σχέσεις των τριών αδελφών, που δεν έχουν μιλήσει αυτόν το χρόνο και ακολουθούν πια ξεχωριστή ζωή ο καθένας. Επιβιβάζονται λοιπόν στο τρένο και ξεκινούν την περιπέτεια που θα τους ξαναφέρει κοντά.



Πώς μας φάνηκε;



Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η καλύτερη ταινία του Wes Anderson. Εντυπωσιακή φωτογραφία, πανέμορφα τοπία, καταπληκτική μουσική. Οι ερμηνείες είναι θεϊκές από όλους, με φανταστική χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών: ο Owen Wilson υποδύεται τον “λογικό” εκ των τριών αδελφών που έχει μανία με την οργάνωση και τη λεπτομέρεια, πολλές φορές σε σημείο υπερβολής. Ο Jason Schwartzman, είναι ο αδερφός που προέρχεται από χωρισμό που τον έχει καταρρακώσει, και επιχειρεί να ξεφύγει απ' αυτό το ταξίδι. Ο Adrien Brody πάλι, είναι ο οικογενειάρχης, που όμως φοβάται να αντιμετωπίσει τις ευθύνες που του επιφυλάσσει το μέλλον. Τόσο ανομοιογενείς χαρακτήρες, που φτιάχνουν όμως μια καταπληκτική τριάδα, που κατά τη διάρκεια της ταινίας, αλλού θα σε κάνει να γελάσεις με τα απίστευτα καμώματά τους κι αλλού να κλάψεις από συγκίνηση.



Bonus Short Movie: Hotel Chevalier



Ταινία μικρού μήκους (13 λεπτά) που προηγείται του Darjeeling Limited, και παρουσιάζει την τελευταία νύχτα στο Παρίσι του Jack L. Whitman με την πρώην του, προτού πάει να συναντήσει τα αδέρφια του για το ταξίδι. Εξαιρετική.



Συμπέρασμα



Μην το χάσετε με τίποτα. Πανέμορφη ταινία, με πολύ έξυπνο χιούμορ, που όμως ταυτόχρονα θα σας συγκινήσει όσο λίγες.



2 σχόλια:

Ruka13 23 Ιουνίου 2009 στις 5:40 μ.μ.  

Μου τράβηξες το ενδιαφέρον με το "The Darjeeling Limited". Φαίνεται πραγματικά καλή ταινία και σκοπεύω να τη δω μες στη βδομάδα.
Μόλις τη δω, θα γράψω εντυπώσεις! :)

Ruka13 24 Ιουνίου 2009 στις 11:46 μ.μ.  

Την είδα λοιπόν! Πολύ ωραία ταινία, πραγματικά την διασκέδασα. Η διαφορετικότητα των τριών αδελφών ήταν εμφανής στην ταινία κι ήταν στοιχείο που πρόσδιδε γέλιο σε αρκετές σκηνές. Επίσης μας έδειξε λίγα πράγματα κι απ' τη ζωή στην Ινδία!
Καλή φάση ήταν! Άξιζε η ταινία...!(γύρω στο 7 θα της έβαζα εγώ)

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP