Dark City (1998)

>> Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ελληνικός τίτλος: Σκοτεινή Πόλη





Συντελεστές



Σκηνοθεσία: Alex Proyas


Σενάριο: Alex Proyas, Lem Dobbs, David S. Goyer


Παίζουν: Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, William Hurt, Jeniffer Connelly



Περισσότερα στο IMDB και στο Rotten Tomatoes.



Είδος



Επιστημονικής Φαντασίας






Η ιστορία (με λίγα λόγια)



Ο John Murdoch (Rufus Sewell) ξυπνάει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείο, έχοντας χάσει τη μνήμη του. Προσπαθώντας να καταλάβει ποιος είναι, ανακαλύπτει ότι καταζητείται από την αστυνομία για μια σειρά φόνων, ενώ ταυτόχρονα τον κυνηγούν κάποια παράξενα πλάσματα, οι “Strangers”, οι οποίοι μπορούν να κοιμίσουν όλους τους κατοίκους της Dark City και να πειραματιστούν πάνω τους. Στο δρόμο του θα βρεθεί ένας παράξενος γιατρός (Kiefer Sutherland) που φαίνεται να γνωρίζει πώς θα μπορέσει να σταματήσει το σχέδιο των Strangers και να σώσει την πόλη.



Σχόλια



Καταπληκτική sci-fi ταινία, με γερές δόσεις μυστηρίου και σασπένς. Ο Proyas δημιουργεί μια θεοσκότεινη μητρόπολη του μέλλοντος, και καταφέρνει να μεταδώσει στον θεατή τον ίδιο φόβο και την ίδια αγωνία που έχουν και οι ήρωές του. Η μουσική δίνει ακόμα περισσότερους πόντους, δένοντας ιδανικά με τις σκηνές δράσης και μεταφέροντας την αίσθηση του σκοτεινού μέλλοντος. Ο Rufus Swell κάνει εξαιρετική δουλειά στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά αυτός που πραγματικά κλέβει την παράσταση είναι ο συγκλονιστικός Kiefer Sutherland, στο ρόλο της μισοτρελαμένης ιδιοφυΐας. Στο σύνολό της, η ταινία έχει γρήγορο ρυθμό, δεν κουράζει σε κανένα σημείο, είναι πανέξυπνη και πανέμορφη. Μην τη χάσετε.




Σημείωση: Δείτε οπωσδήποτε την Director's Cut έκδοση και όχι την απλή. Με 11 λεπτά παραπάνω έχει σαφέστατα πιο ομαλή εξέλιξη της ιστορίας, ενώ παραλείπει και το ελαφρώς άστοχο narration στην αρχή.




  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP