Rushmore (1998)

>> Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ελληνικός τίτλος: Ο Αρχάριος



Συντελεστές



Σκηνοθεσία: Wes Anderson


Σενάριο: Wes Anderson, Owen Wilson


Παίζουν: Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams, Brian Cox



Περισσότερα στο IMDB και στο Rotten Tomatoes.



Είδος



Μείγμα κοινωνικού δράματος και κωμωδίας.







Η ιστορία (με λίγα λόγια)



Ο 15χρονος Max Fischer (Jason Schwartzman), είναι μαθητής στο ιδιωτικό σχολείο Rushmore. Πρωταγωνιστεί σε κάθε εξωσχολική δραστηριότητα, όντας ιδρυτής/αρχηγός σε πολλές λέσχες και clubs, ενώ παράλληλα γράφει και σκηνοθετεί θεατρικά έργα. Φυσικά, μένει έτσι πίσω στα μαθήματά του, και οι κακοί του βαθμοί απειλούν να του κοστίσουν την αποβολή από το Rushmore. Στα προβλήματά του έρχεται να προστεθεί ο έρωτας με την δεσποινίδα Cross (Olivia Williams), καθηγήτρια στο Rushmore, που θα βάλει τον ίδιο και τον καινούριο του φίλο, τον βιομήχανο Herman Blume (Bill Murray), σε μεγάλες περιπέτειες.



Πώς μας φάνηκε;



Πολύ γλυκιά ταινία, με ιστορία που σε τραβάει από την αρχή, και συμπαθέστατους πρωταγωνιστές. Ο 18χρονος τότε, Jason Schwartzman δίνει ρέστα στο ρόλο του μικρού “ηγέτη” που δεν σταματάει σε τίποτα για να πετύχει το στόχο του. Εξαιρετική και η Olivia Williams, και φυσικά ο πάντα άψογος Bill Murray. Πολύ γέλιο βγάζουν οι χαρακτήρες των παιδιών του τελευταίου, με τη βαριά σκωτσέζικη προφορά τους. Αξιομνημόνευτα και τα υπόλοιπα παιδιά, με πολύ καλογραμμένους χαρακτήρες. Η σκηνοθεσία του Wes Anderson εξαιρετική, με τεχνικές που βλέπουμε και στα επόμενα έργα του, και η μουσική επένδυση είναι ιδανική.



Γενικά, φοβερά προσεγμένη ταινία, και στις παραμικρές λεπτομέρειες. Δεν κουράζει, είναι πανέξυπνο και αφήνει μια γλυκιά γεύση στο τέλος. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.




  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP