Kiss Kiss Bang Bang (2005)

>> Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ελληνικός τίτλος: Φιλιά και Σφαίρες




Συντελεστές



Σκηνοθεσία: Shane Black


Σενάριο: Shane Black (βασισμένο στο βιβλίο του Brett Halliday)


Παίζουν: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan



Περισσότερα στο IMDB και στο Rotten Tomatoes.



Είδος


Κωμική περιπέτεια μυστηρίου.








Η ιστορία



Ένας μικροαπαετώνας, ο Harry Lockhart (Robert Downey Jr.) σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τη αστυνομία, μπαίνει τυχαία σε μια audition όπου και καταφέρνει να εντυπωσιάσει. Η επόμενη μέρα τον βρίσκει στο Los Angeles, σε ένα Χολιγουντιανό πάρτυ, όπου γνωρίζει τον Gay Perry (Val Kilmer), έναν ομοφυλόφιλο ιδιωτικό ντετέκτιβ και συναντά μια πανέμορφη wanna-be ηθοποιό, την Harmony (Michelle Monaghan). Συνειδητοποιεί πως πρόκειται για τον εφηβικό του έρωτα, και φυσικά ...ξανακυλάει. Δεν είναι όμως το μοναδικό θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει, αφού θα γίνει μαζί με τον Perry, μάρτυρας ενός παράξενου φόνου μιας νεαρής κοπέλας. Προσπαθώντας να ξεφορτωθεί το πτώμα που επιχειρούν να του χρεώσουν, αρχίζει να αναζητά μαζί με τη Harmony και τον Perry, τους πραγματικούς δολοφόνους και τα κίνητρα της δολοφονίας.



Μας άρεσε;



Ο Shane Black, σεναριογράφος του Lethal Weapon, μπαίνει για πρώτη φορά πίσω απ' την κάμερα και σκηνοθετεί μια κωμική ταινία μυστηρίου, το βασικό ατού της οποίας είναι ότι δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά. Από την αρχή κιόλας, αυτοσαρκάζεται και με μια ιδιοφυή αφήγηση σατιρίζει όλα τα κλισέ των ταινιών του είδους. Κι όμως, σε ένα είδος που είναι αδιαμφισβήτητα κορεσμένο, το σενάριο του Kiss Kiss Bang Bang καταφέρνει να είναι φρέσκο, με ωραίες ανατροπές, δράση, μυστήριο, σασπένς και άφθονο γέλιο. Οι πρωταγωνιστές, Robert Downey Jr και Val Kilmer, δίνουν ρέστα, αναπτύσσοντας φοβερή χημεία μεταξύ τους και δίνοντας στην ταινία το κάτι παραπάνω με τις φανταστικές ερμηνείες τους.



Απολαυστική απ' την αρχή μέχρι το τέλος, γρήγορη και καλοφτιαγμένη, χωρίς να είναι και επιτηδευμένη. Μπόλικο πιστολίδι, τρελό γέλιο. Ό,τι πρέπει για μια καλοκαιρινή νύχτα.



1 σχόλια:

tarantina 9 Μαΐου 2010 στις 6:57 μ.μ.  

ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΤΑΙΝΙΑ!!!!Με την ακριβη δοση γελιου,καφριλας,σκηνες απειρου καλλους,ειδικα η σκηνη με το δαχτυλο χααχααχχα ,απο τις καλυτερες ταινιες του μαιτρ Ρομπερτ Νταουνι Τζουνιορ!!!!!

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP