Oscars 2010: Leading Actor

>> Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Best Actor In A Leading Role


(Α' Αντρικού Ρόλου)



Οι υποψήφιοι:


Jeff Bridges - Crazy Heart


George Clooney - Up In The Air


Colin Firth - A Single Man


Morgan Freeman - Invictus


Jeremy Renner - The Hurt Locker




Τα σχόλια:



Jeff Bridges: Απ' τους πιο υποτιμημένους ηθοποιούς στο Hollywood, και το αποδεικνύει και φέτος στο Crazy Heart. Εξαιρετικός.



George Clooney: Πήρε στην πλάτη του το ήδη πολύ καλό Up in the Air και το απογείωσε. Σε μια πολύ καλή χρονιά γι' αυτόν (Fantastic Mr Fox, Up in the Air, Me who Stare at Goats) αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά ένας γόης, αλλά απ' τους καλύτερους πρωταγωνιστές που βγάζει το Hollywood.



Colin Firth: Δεν έχω δει την ταινία, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω. Απ' ό,τι ακούω είναι το καλύτερο σημείο της ταινίας, και κάνει επιτέλους το breakthrough του σαν ηθοποιός.



Morgan Freeman: Ο αξιότιμος κύριος Freeman είναι για μένα μια περίεργη ιστορία, αφού παίζει πάντα τον γερόλυκο – μέντορα, σε όλες σχεδόν τις ταινίες του. Εδώ αναλαμβάνει επιτέλους το ρόλο στο οποίο τον είχαμε φανταστεί πολλές φορές, και τον ερμηνεύει πολύ καλά. Αναμενόμενη υποψηφιότητα, αλλά για νίκη δεν είναι.



Jeremy Renner: Ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη, εξαιρετικός στο The Hurt Locker και σίγουρα ο λιγότερο “διαφημισμένος” απ' τους πέντε υποψηφίους. Δεν είναι όμως για αγαλματίδιο.



Σε ποιον άλλο θα έδινα υποψηφιότητα;



1) Sam Rockwell για το Moon. Η βασική ερμηνεία που έχω ακούσει για το σνομπάρισμα του Moon απ' την Ακαδημία είναι ότι δεν το προώθησε το studio. Φυσικά και έχει μερίδιο ευθύνης η Sony, αλλά αν τα μέλης της Ακαδημίας θέλουν να περνιούνται για αξιόπιστα, θα έπρεπε να έχουν δει και μόνα τους μια απ' τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.



2) Viggo Mortensen για το The Road. Παρόμοια περίπτωση με τον Rockwell, αυτή τη φορά για τη Weinstein Company, που προτίμησε να προωθήσει το Nine (μήπως και βγάλει κάποια απ' τα χαμένα λεφτά υποθέτω) και το Inglourious Basterds, με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μια καταπληκτική ερμηνεία.



3) Michael Stuhlbarg για το A Serious Man. Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η απουσία του απ' τη λίστα, καθώς εκτός του ότι είναι εξαιρετικός, η Ακαδημία φαίνεται ότι συμπάθησε το νέο πόνημα των αδερφών Coen, δίνοντας του υποψηφιότητες στις δυο μεγαλύτερες κατηγορίες (Best Picture & Original Screenplay).


Η πρώτη κατηγορία που φαίνεται τρανταχτά η προσπάθεια της Ακαδημίας να κάνει τα φετινά βραβεία, ακόμα περισσότερο βραβεία τηλεθέασης, με 3 στους 5 υποψηφίους να είναι μεγάλα ονόματα. Τους 3 παραπάνω θα τους έβαζα προσωπικά στην 5άδα, βγάζοντας τον Morgan Freeman, το Jeremy Renner και πιθανόν και τον Colin Firth (επιφυλάσσομαι, αν είχα δει την ταινία του, ίσως άλλαζα γνώμη και πέταγα έξω τον Clooney). Σε άλλες χρονιές θα μπορούσαν να έχουν θέση στην 5άδα και ο Matt Damon για το The Informant!, αλλά και ο Robert Downey Jr για τον Sherlock Holmes. Φέτος όμως υπάρχουν αρκετοί ανώτεροι.



Ποιος θέλω να το σηκώσει;


Φυσικά ο Jeff Bridges, τον οποίο έχουμε αγαπήσει τόσα χρόνια, και είναι καιρός να ανταμειφθούν οι κόποι του με ένα αγαλματίδιο.



Ποιος θα το σηκώσει;


Όλα δείχνουν τον Jeff Bridges, που έχει (ναι, κι αυτός :P ) σαρώσει όλα τα βραβεία Α' Αντρικού ρόλου, και μάλιστα σε πολλές απ' τις βραβεύσεις του έχει σηκώσει ολόκληρες αίθουσες να τον χειροκροτούν επί αρκετά λεπτά. Φέτος είναι η χρονιά του να πάρει αυτό που του χρωστάει η Ακαδημία.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP