Oscars 2010: Leading Actress

>> Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Best Actress In A Leading Role
(Α' Γυναικείου Ρόλου)



Οι υποψήφιες:


Sandra Bullock - The Blind Side


Helen Mirren - The Last Station


Carey Mulligan - An Education


Gabourey Sidibe - Precious


Meryl Streep - Julie & Julia



Τα σχόλια:



Sandra Bullock: Απ' τις πλέον πολυσυζητημένες υποψηφιότητες της χρονιάς. Αξίζει την υποψηφιότητα; Ναι, γιατί κάνει στροφή στην καριέρα της, και παίζει πολύ καλά έναν διαφορετικό ρόλο απ' αυτούς που την έχουμε συνηθίσει. Για νίκη όμως δεν είναι...



Helen Mirren: Δεν έχω σχόλια εδώ γιατί δεν έχω δει την ταινία. Φυσικά η Helen Mirren δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετική σε οποιονδήποτε ρόλο κι αν παίξει.



Carey Mulligan: Πολύ καλή, αλλά imho όχι τόσο ώστε να προξενήσει τον χαμό που έχει προξενήσει. Σαφώς είναι ανερχόμενο ταλέντο, και θα δούμε μεγάλα πράγματα απ' αυτήν στο μέλλον.



Gabourey Sidibe: Καταπληκτική ερμηνείας, κι ας επισκιάζεται απ' την Mo'nique. Υποκριτική είναι να παίζεις ένα ρόλο πολλή διαφορετικό απ' την πραγματική σου προσωπικότητα, κι αυτό ακριβώς κάνει εξαιρετικά η Gabourey. Μεγάλο ταλέντο, αλλά θα τη δούμε σε λίγες ταινίες στο μέλλον, μόνο και μόνο λόγω εμφάνισης.



Meryl Streep: Ό,τι είπα για την Helen Mirren ισχύει εδώ ακόμα περισσότερο: δεν θα μπορούσε να παίξει κανέναν ρόλο λιγότερο από εξαιρετικά. Και στο Julie & Julia δίνει ρέστα, είναι η ψυχή της ταινίας.



Σε ποια άλλη θα έδινα υποψηφιότητα;


Νομίζω πως ήταν πολύ καλή η μικρή Katie Jarvis στο Fish Tank. Αλλά δεδομένου ότι η ταινία πέρασε απαρατήρητη για την Ακαδημία, δεν μου κάνει εντύπωση που δεν έχει υποψηφιότητα.



Ποια θέλω να το σηκώσει;


Μεταξύ της Gabourey Sidibe και της Meryl Streep είμαι, αλλά νομίζω ότι η δεύτερη το αξίζει περισσότερο. Η Gabourey καλώς ή κακώς, δεν είναι το μεγάλο μπαμ του Precious στον ερμηνευτικό τομέα, κι αυτό της αφαιρεί πόντους, ειδικά όταν μιλάμε για κατηγορία “Leading”.



Ποια θα το σηκώσει;


Το ρεύμα το έχει αναμφισβήτητα η Sandra Bullock. Σήκωσε αρκετά μέχρι τώρα, και ίσως το σημαντικότερο, αυτό της Συντεχνίας των Ηθοποιών. Όλα δείχνουν ότι θα πάρει και το αγαλματάκι.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP