Oscars 2010: Supporting Actor

>> Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Best Actor In A Supporting Role
(Β' Αντρικού Ρόλου)


Οι υποψήφιοι:


Matt Damon - Invictus


Woody Harrelson - The Messenger


Christopher Plummer - The Last Station


Stanley Tucci - The Lovely Bones


Christoph Waltz - Inglourious Basterds



Τα σχόλια:



Matt Damon: Έχω μια ψιλο-ένσταση εδώ, όπως και στην περίπτωση της Penelope Cruz, δεν είναι αυτή η καλύτερη του ερμηνεία της χρονιάς (η καλύτερη είναι προφανώς στο The Informant!). Δεν τον λες κακό και στο Invictus, αλλά δεν νομίζω ότι είναι άξια υποψηφιότητας η ερμηνεία του.



Woody Harrelson: ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ, και το απέδειξε και στις δύο ταινίες που έπαιξε φέτος: στο Zombieland κάνει την ταινία one-man show, και στο The Messenger είναι μαζί με τον Ben Foster τα καλύτερα σημεία της -κατά τα άλλα απλά καλής- ταινίας. Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη.



Christopher Plummer: Μεγάλος ηθοποιός, αλλά το The Last Station δεν το έχω δει, οπότε δεν έχω γνώμη.



Stanley Tucci: Εξαιρετικός στο Lovely Bones (κι ας ήταν δυστυχώς μέτρια η ταινία), πραγματικά σε πείθει απ' το πρώτο δευτερόλεπτο ότι πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνο. Στο Julie & Julia δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά εδώ ήταν πραγματικά καταπληκτικός.



Christoph Waltz: Εύκολα η καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς και στις 4 κατηγορίες. Υπό την καθοδήγηση του Quentin Tarantino, ο Christoph Waltz απλά ζωγραφίζει. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.



Σε ποιον άλλο θα έδινα υποψηφιότητα;


Είναι δυνατόν να μην είναι υποψήφιος ο Jackie Earle Haley για το Watchmen; Εντάξει η ταινία απ' ό,τι φαίνεται δεν ενθουσίασε την Ακαδημία, αλλά ο αξιότιμος κύριος Haley έκανε έναν Rorschach που δεν περιμέναμε να δούμε ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα, και είχε κάνει όλον τον κόσμο (fan της ταινίας ή μη) να παραμιλάει. Και θα του έδινα και το Όσκαρ στο χέρι προσωπικά, αλλά προέκυψε μετά το Inglourious Basterds. Θα μπορούσα να μιλήσω και για τον Jeffrey Dean Morgan, αλλά μια υποψηφιότητα για το Watchmen θα μου αρκούσε.



Ποιος θέλω να το σηκώσει;


Φυσικά ο Christoph Waltz.



Ποιος θα το σηκώσει;


Δεν χωράει αμφιβολία για την νίκη του Christoph Waltz. Έχει σαρώσει κι αυτός όλα τα βραβεία για τα οποία έχει προταθεί, και είναι η μοναδική σίγουρη νίκη του Inglourious Basterds.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP