Preview: Comic-Book Movies of 2010

>> Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το Hollywood να αγαπάει όλο και περισσότερο τα comics. Τα μεγάλα studios έχουν στερέψει από ιδέες για τα επόμενα blockbusters τους, και πέραν των αμέτρητων sequels – remakes – reboots που ετοιμάζουν, θέλουν και λίγο φρέσκο αέρα, που φυσικά προσφέρουν απλόχερα τα comics. Λατρεύω εξίσου και τα comics και τον κινηματογράφο, οπότε ο συνδυασμός τους δεν ήταν δυνατό να με αφήνει αδιάφορο. Ας δούμε λοιπόν μαζί τις 5 πιο αναμενόμενες ταινίες που βασίζονται σε comics/graphic novels για το 2010.

#5. The Losers [comic - movie - trailer]


Το κόμικ: Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων που ελέγχεται απ' τη CIA, θα πέσουν θύματα προδοσίας απ' τον πράκτορα που τους ελέγχει, τον διαβόητο Max. Θέλοντας να πάρουν εκδίκηση για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον τους, και να βγάλουν τα ονόματά τους απ' τη λίστα θανάτου της CIA, οι Losers θα αρχίσουν να σαμποτάρουν τις παράνομες επιχειρήσεις της οργάνωσης και να καταστρέφουν με κάθε δυνατό τρόπο τα συμφέροντά της, κυνηγώντας τον άνθρωπο που έκλεψε τη ζωή τους. Γραμμένο απ' τον Andy Diggle που έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στα Hellblazer και Swamp Thing, και σχεδιασμένο απ' τον Mark Simpson aka Jock, το The Losers αριθμεί 32 τεύχη. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό απ' την υπόθεσή του, είναι μια ιστορία ακατάπαυστης δράσης, με αρκετό χιούμορ και ό,τι περιμένεις να δεις σε έναν action τίτλο: πιστολίδι, εκρήξεις, καταδιώξεις, τρομοκρατία, συνωμοσίες και ανατροπές. Όλα αυτά όμως πάντα σε πολύ σοβαρό πλαίσιο, χωρίς γελοιότητες, και με ισχυρά μηνύματα. Φοβερά καλογραμμένο, και με επικά arcs μέχρι και το τέλος του. Πολυαγαπημένο.



Η μεταφορά: Αν και ο σκηνοθέτης Sylvain White έχει αναλάβει μέχρι τώρα μερικές κάκιστες ταινίες, οι δυο σεναριογράφοι έχουν συμμετάσχει σε ενδιαφέροντα projects (Zodiac, Friday Night Lights). Σε μια τυπική ταινία δράσης τη σήμερον ημέρα, η σκηνοθεσία δεν είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά, οπότε ίσως τελικά το αποτέλεσμα να είναι καλό. Πολύ δυνατό cast (μεταξύ άλλων οι Zoe Saldana, Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans και Idris Elba) ενώ οι σκηνές του trailer δείχνουν αρκετά πιστές στα αντίστοιχα σημεία του comic. Δυο σημεία με κάνουν να είμαι πολύ σκεπτικός όμως ως προς τη μεταφορά. Πρώτον, ενώ στο comic ο βασικός αστείος χαρακτήρας είναι ο Jensen (και σίγουρα ο Chris Evans θα απογειώσει το ρόλο) με βοήθεια πάντα απ' τον Pooch, στο trailer βλέπουμε να χάνουν τη σοβαρότητά τους χαρακτήρες όπως ο Clay, ο Roque και η Aisha. Ας ελπίσουμε να είναι περιορισμένος ο χαβαλές εκεί που πρέπει, και απλά να έχουν επιλεχτεί τα χαλαρά σημεία για το trailer για λόγους marketing. Δεύτερον, η έκταση του comic είναι αποτρεπτική ακόμα και για δίωρη ταινία, οπότε ή θα δούμε μεγάλα κομμάτια να κόβονται, ή απλά να συμπιέζονται, γεγονός που δεν θα επιτρέψει την ομαλή εξέλιξη όλων των arcs. Πάντα υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα περισσότερων ταινιών αν υπάρχει εισπρακτική επιτυχία, οπότε μπορεί απλά να δούμε 3-4 arcs στην ταινία και ένα cliffhanger στο τέλος της, με υπόσχεση για sequel. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα action τίτλος που αναμένουμε με ενδιαφέρον, και fingers crossed να μην γίνει κωμωδία.



Ημερομηνία κυκλοφορίας στην Αμερική: 23 Απριλίου (Ελλάδα άγνωστο ακόμα)




#4. Red [comic - movie]


Το κόμικ: Ο Frank Moses είναι ένας πρώην πράκτορας της CIA, που έχει αποσυρθεί απ' την ενεργό δράση και ζει μόνος του μακριά απ' τον κόσμο. Όταν ο νέος διευθυντής της CIA, μάθει -ως μέρος της εισαγωγής του στη δουλειά- τα φρικτά εγκλήματα που έχει διαπράξει ο Moses στο όνομα της CIA, θα δώσει εντολή να τον σκοτώσουν. Και ο Frank προφανώς δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια... Μιλάμε για ένα comic 3 τευχών, συνολικά 75 σελίδες. Όμως είναι πολύ καλοφτιαγμένο και δυνατό, σίγουρα άξιο προσοχής. Υπεύθυνος, ο μεγάλος Warren Ellis (Transmetropolitan, Storm Watch).



Η μεταφορά: Η ταινία, απ' ό,τι λένε οι συντελεστές της, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το comic, πέρα απ' το concept. Η έντονη βία του έχει ελαττωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, και έχει μετατραπεί σε κωμική περιπέτεια δράσης, ασχέτως ότι στο αρχικό υλικό δεν υπάρχει ίχνος χιούμορ. Με σεναριογράφους τους υπεύθυνους για την αηδία που ακούει στο όνομα Whiteout και ανακατεμένο στην ταινία τον παραγωγό των Transformers και G.I Joe, δεν θα περιμέναμε πολλά. Το σενάριο όμως που γυροφέρνει στο διαδίκτυο ακούγεται πως είναι εξαιρετικό, και με το τρομερό cast που κοσμεί την ταινία (Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich, Brian Cox κ.ά.), το Red δεν θα μπορούσε παρά να μπει στη λίστα των αναμενόμενων.



Ημερομηνία κυκλοφορίας στην Αμερική: 22 Οκτωβρίου (Ελλάδα άγνωστο ακόμα)




#3. Iron Man 2 [comic - movie - trailer]


Το κόμικ: Ο περιβόητος Tony Stark δεν χρειάζεται συστάσεις. Αυτή τη φορά με τη βοήθεια του Jimmy Rhodes (aka War Machine) θα αντιμετωπίσει τον Whiplash, ενώ θα εισαχθεί και ο χαρακτήρας της Black Widow. Η επαφή μου με τα comics του Iron Man περιορίζεται στο έπος του Civil War, και απ' αυτό το λίγο έχω θετική εντύπωση (κι ας είμαι γενικά DCάς).



Η μεταφορά: Η πρώτη ταινία μπορεί να μην με ενθουσίασε όσο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά ο Robert Downey Jr έδινε ρέστα και την έκανε αρκετά διασκεδαστική. Έχοντας ξεφύγει πια απ' τη μανούρα του origin, και με τον τεράστιο Mickey Rourke να προστίθεται παρέα με την Scarlett Johansson στο cast, περιμένουμε μάλλον μεγάλα πράγματα απ' το δεύτερο μέρος. Και αυτή τη φορά θα δούμε μάλλον και Nick Fury σε όλο του το μεγαλείο.



Ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα: 7 Μαΐου




#2. Kick-Ass [comic - movie - trailer]



Το κόμικ: Ένας έφηβος αποφασίζει να κάνει αυτό που δεν έχει σκεφτεί κανένας μέχρι εκείνη τη στιγμή: να βάλει μια στολή και να βγει στους δρόμους ως υπερ-ήρωας πολεμώντας το έγκλημα. Η πρώτη του απόπειρα μπορεί να είναι απογοητευτική αλλά δεν το βάζει κάτω, και εν τέλει ένα βιντεάκι στο οποίο σώζει ένα τύπο από επίθεση συμμορίας, καταλήγει στο YouTube, μετατρέποντας τον στο μεγαλύτερο φαινόμενο των ημερών και φέρνοντας στο προσκήνιο και μιμητές. Η πρώτη του σοβαρή αποστολή, δεν είναι μακριά... Αν και μικρό σε μέγεθος (έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος τόμος, με μόλις 8 τεύχη), το Kick-Ass είναι χορταστικό και επικό. Πρωτότυπο concept, το οποίο ντύνει με μπόλικο ενήλικο χιούμορ και ακατάπαυστη δράση. Εξαιρετικό γράψιμο όπως θα περιμέναμε απ' τον Mark Millar (Wanted, Civil War, The Ultimates κ.ά.) και πανέμορφο σχέδιο απ' τον βετεράνο John Romita, Jr. Must-read και αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια.



Η μεταφορά: Βρίσκεται σίγουρα σε ασφαλή χέρια, αφού την παραγωγή έχουν αναλάβει ο Matthew Vaughn και η Jane Goldman, που το 2007 μας έδωσαν το εξαιρετικό Stardust. Τα trailer και οι εικόνες δείχνουν μια εξαιρετική μεταφορά, που έχει κρατήσει το χιούμορ και δεν έχει πετάξει τον ενήλικο χαρακτήρα του (= γλώσσα και μπόλικο πετσόκομμα) για χάρη χαμηλότερου ηλικιακού rating (άρα και μεγαλύτερων εσόδων). Οι βασικές διαφορές εντοπίζονται στα κουστούμια, που έχουν αλλάξει για να σατιρίσουν ακόμα περισσότερο τις σύγχρονες super-hero ταινίες με τους ήρωες ντυμένους στο πλαστικό, και φυσικά στο χαρακτήρα του Damon Macready (Nicolas Cage), που έχει γίνει σαφώς πιο κωμικός. Highlight στο cast, η μικρή Chloe Moretz, που ήταν απολαυστική στο (500) Days of Summer, και απ' ό,τι φαίνεται, θα κάνει μια εξαιρετική Hit-Girl. Γενικά φαίνεται πολύ προσεγμένη μεταφορά και ο Απρίλης φαντάζει πολύ μακρινός!



Ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα: 22 Απριλίου




#1. Scott Pilgrim vs. The World [comic - movie - trailer]



Το κόμικ: Ακολουθεί τον Scott Pilgrim, ένα 23χρονο Καναδό, που ζει σε βάρος του γκέι συγκατοίκου του, και παίζει μπάσο σε ένα κάκιστο συγκρότημα με τους φίλους του. Όταν γνωρίσει και ερωτευτεί την Ramona Flowers, μια Αμερικάνα που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Toronto, θα αρχίσει ένα πολύπλοκο love story, που θα δει happy ending μόνο αν ο Scott νικήσει σε μάχη τους 7 διαβολικούς πρώην της Ramona. Το κόμικ του Καναδού Bryan Lee O'Malley είναι ένα εξαιρετικό μείγμα δράσης, κωμωδίας και ρομάντζου. Όμορφο ασπρόμαυρο σχέδιο, με σαφείς επιρροές απ' τα ανατολικά manga, και μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα. Σίγουρα οι gamers θα το εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο, αφού η αποστολή του Scott έχει τη μορφή παιχνιδιού, με ζωές, saves, experience και φυσικά achievements και loot όταν νικάει! Το Scott Pilgrim έχει ήδη 5 μεγάλους τόμους (>150 σελίδες ο καθένας) και αναμένεται ο 6ος και τελευταίος (και μεγαλύτερος!) κάποια στιγμή αυτή τη χρονιά.



Η μεταφορά: Γράφει και σκηνοθετεί ο Edgar Wright (Spaced, Shaun of the Dead, Hot Fuzz) και αυτό και μόνο είναι αρκετό για να εκτοξεύσει το Scott Pilgrim vs the World στην κορυφή της λίστας. Στον ρόλο του Scott Pilgrim βλέπουμε το Michael Cera, ο οποίος θεωρητικά ταιριάζει γάντι, με το υπόλοιπο cast να είναι επίσης εξαιρετικό. Trailer δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά με βάση τις πρώτες εικόνες και μερικά making-of που υπάρχουν στο επίσημο site, φαίνεται να γίνεται πολύ προσεκτική μεταφορά, κι ας είναι αυτό εξ' ορισμού δύσκολο, λόγω της έκτασης του πηγαίου υλικού (EDIT: Βγήκε το trailer!). Σημειωτέον, ότι εφόσον ο 6ος τόμος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, το τελευταίο μέρος της ταινίας θα είναι προφανώς προϊόν των σεναριογράφων. Πάντως ο δημιουργός του comic, δήλωσε ότι έχει μιλήσει με τον Edgar Wright σχετικά με το βασικό περιεχόμενο του 6ου τόμου (κάτι που φυσικά δεν αναγκάζει τον Wright να ακολουθήσει το ίδιο κλείσιμο), ενώ έχοντας παρακολουθήσει μέρη της παραγωγής, είναι πολύ ικανοποιημένος απ' τη μεταφορά. Πώς μπορούμε τώρα εμείς να μην περιμένουμε σαν τρελοί;



Ημερομηνία κυκλοφορίας στην Αμερική: 13 Αυγούστου (Ελλάδα άγνωστο, εικάζω μέσα Σεπτέμβρη με βάση τις συνήθεις τακτικές των εταιριών διανομής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού)



Bonus



Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec: Δεν το είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου, αλλά τα teasers δείχνουν πολύ ενδιαφέροντα. Με σενάριο και σκηνοθεσία απ' τον Luc Besson, ακολουθεί τις περιπέτειες μιας συγγραφέως, που έρχεται αντιμέτωπη μεταξύ άλλων με παράξενα τέρατα, στις αρχές του 20ου αιώνα. Αγαπημένη εποχή, αναμένουμε το αποτέλεσμα, που θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία στις 14 Απριλίου.



The Green Hornet: Μπορεί να μην έχω διαβάσει ούτε μισή ιστορία του, αλλά πρόκειται για έναν πολύ γνωστό χαρακτήρα που κατέληξε στα comics μετά από πολλά άλλα μέσα. Ο ομώνυμος ήρωας είναι ένας εκδότης εφημερίδας, που τη νύχτα μεταμφιέζεται και πολεμά το έγκλημα, μαζί με τον υπηρέτη του και το αλά-James-Bond αμάξι του, την “Black Beauty”. Βασικός λόγος για να την περιμένουμε (μέχρι το Δεκέμβρη), είναι ο Seth Rogen που γράφει και πρωταγωνιστεί.



Jonah Hex: Το δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τα δύο Crank, το Pathology και το περσινό Gamer, γράφει αυτή τη φορά ταινία για έναν -εξίσου θρυλικό με τον Green Hornet- comic book χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα αντιήρωα, που ζει ως κυνηγός επικηρυγμένων στην Άγρια Δύση και στη ταινία θα προσπαθήσει να σταματήσει έναν τύπο που χρησιμοποιεί voodoo για να ελέγξει έναν στρατό από απέθαντους. Josh Brolin, Megan Fox και John Malkovich οι μπροστάρηδες στο cast, μάλλον θα έχει ενδιαφέρον το project που κυκλοφορεί στην Αμερική στις 18 Ιουνίου.

4 σχόλια:

lt.aldo raine 21 Μαρτίου 2010 στις 8:32 μ.μ.  

ο Wright είναι λατρεμένος!
να πω την αλήθεια δεν είχα ιδέα για το comic...και γενικά δεν με φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο.
πάντως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο Wright...και ας μην έχει μαζί του τα αλλα 2 τσογλάνια:)

Alien_Dwarf 21 Μαρτίου 2010 στις 9:07 μ.μ.  

Φαντάσου να είχε και τα άλλα 2 τσογλάνια μαζί (που έχουν το Paul φέτος, για να δούμε κι αυτό) τι θα γινόταν. :P Πάντως κι εγώ με βαριά καρδιά το άρχισα το comic, αλλά το λάτρεψα. Thanks για το σχόλιο. :)

Ανώνυμος 11 Απριλίου 2010 στις 7:52 μ.μ.  

προσθετω "Watchmen" και "V for Vendetta"

Alien_Dwarf 11 Απριλίου 2010 στις 7:59 μ.μ.  

Για τις ταινίες που περιμένουμε για το 2010 γράφω, φίλε Ανώνυμε. ;-) Φυσικά λατρεύω και το Watchmen και το V for Vendetta (αν και το 2ο είναι αρκετά διαφορετικό σε ύφος απ' το αντίστοιχο comic).

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP