The Expendables (2010)

>> Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011


Ελληνικός τίτλος: Οι Αναλώσιμοι



Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Sylvester Stallone
Σενάριο: Sylvester Stallone, Dave Callaham
Παίζουν: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Steve Austin, David Zayas

Περισσότερα στο IMDB και στο Rotten Tomatoes.

Είδος

Δράσης




Ομάδα μισθοφόρων αναλαμβάνει να ρίξει δικτάτορα στην Νότια Αμερική. Στη διαδρομή σκοτώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους.


Όπως έκανα και με το The A-Team, δεν θα προσποιηθώ ότι είναι “καλή” ταινία το The Expendables, αλλά θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί τη βρήκα απολαυστική. Είμαι απ' αυτούς που προσπαθούν να κρίνουν μια ταινία γι' αυτό που προσπαθούν να είναι, όχι ως κάτι που δεν θέλησαν ποτέ να γίνουν. Επομένως βρίσκω φάουλ σε όσους κράζουν το πόνημα του Sly για το σενάριό του. Ναι, είναι κακό, προβλέψιμο και βουτηγμένο στο κλισέ και στην αμερικανιά, αλλά υπάρχει εκεί γιατί έπρεπε να υπάρχει απλά μια βάση. Το The Expendables δεν είναι τίποτα άλλο από ένα tribute στις ταινίες δράσης των 80s και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα κι απ' τα ονόματα που έχει συγκεντρώσει στην ομάδα του ο Stallone. Αγνοί old-school action stars, που δένουν εξαιρετικά με τους σύγχρονους ομόλογους τους και παραδίδουν εντυπωσιακές σκηνές δράσης σε κάθε ένα απ' τα 100 λεπτά της ταινίας. Και είναι αυτό το cast που ανεβάζει για μένα την ταινία ένα επίπεδο πιο πάνω απ' τις υπόλοιπες σύγχρονες ταινίες του είδους, όπως κατάλαβα επιχειρώντας να δω μετά το Rambo 4, το οποίο ενώ είχε ίδια όλα τα υπόλοιπα συστατικά, δεν μου έκανε καμία απολύτως εντύπωση.

Τι προσφέρει λοιπόν ο Sylvester Stallone μ' αυτό το έργο του; Καρτουνίστικη βία, μεγάλα θορυβώδη όπλα, άφθονο αίμα, όλα σε μια ταινία που ξεχειλίζει τεστοστερόνη και νοσταλγία. Καθαρή απόλαυση.


3 σχόλια:

argiris-cinefil 11 Μαρτίου 2011 στις 2:27 μ.μ.  

Όντως για τον σκοπό που γυρίστηκε είναι μια αρκετά καλή ταινία. Όταν όμως είναι να την κρίνω γενικά σαν ταινία τότε δεν μπορώ παρά να την χαρακτηρίσω κακή. Ωστόσο καλό είναι να κρίνουμε την κάθε ταινία και σύμφωνα με το είδος της όπως κάνεις εσύ με το “The Expendables”.

Για μένα αυτό που την κάνει να είναι μια απολαυστική κακή ταινία είναι οι ανεκδιήγητοι, αλλά γεμάτοι με υπονοούμενα και μπόλικη δόση αυτοσαρκασμού διάλογοί της, παίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα έξυπνο παιχνίδι με τους φανς τους. Είναι δηλαδή από τις λεγόμενες bad movies we love.

0: Κακή

0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

Rebelli0n 12 Μαρτίου 2011 στις 1:43 π.μ.  

Πολύ καλή!

Γιατι είμαι απο αυτούς που οταν η ΕΤ2 είχε Κουστουρίτσα και το "ο καιρός των τσιγγάνων" εγω έβλεπα star και last action hero.

lt.aldo raine 12 Μαρτίου 2011 στις 7:11 μ.μ.  

αρκετά διασκεδαστικό αλλα οχι τόσο όσο θα περίμενες. φαίνεται η αδυναμία του σταλόνε να σπάσει πραγματική πλακα.

φαντάσου τι μαγικά θα έκανε ο ύψιστος με αυτό το cast και την υπόθεση.

ρε rebellion και η τρίτη σεζόν του GG είναι καλύτερη από κουστουρίτσα.:p

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP