Four Lions (2010)

>> Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011


Ελληνικός τίτλος: Τέσσερις Λέοντες



Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Christopher Morris
Σενάριο: Christopher Morris, Jesse Armstrong, Sam Bain, Simon Blackwell
Παίζουν: Kayvan Novak, Nigel Lindsay, Riz Ahmed, Adeel Akhtar

Περισσότερα στο IMDB και στο Rotten Tomatoes.

Είδος

Μαύρη κωμωδία




Τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι, σχεδιάζουν την δική τους Τζιχάντ, και ετοιμάζουν βομβιστική επίθεση με στόχο έναν μαρτυρικό θάνατο που θα τους εξασφαλίσει θέση στον παράδεισο.


Κωμωδία + Christopher Morris + ευαίσθητο θέμα, ακούγεται εξαιρετικός συνδυασμός στα χαρτιά. Γνωστός για το κοφτερό, μαύρο χιούμορ του ο Morris, αλλά εδώ κατά την ταπεινή μου άποψη, μένει στον “εύκολο” τρόπο. Οι χαρακτήρες του είναι απλά ηλίθιοι, και η κωμωδία βασίζεται στο πόσες περισσότερες βλακείες μπορούν να κάνουν ανά λεπτό, βλακείες οι οποίες καταλήγουν τις περισσότερες φορές σε τραγικά αποτελέσματα όπως θανάτους. Το οποίο μπορεί να περνάει σωστά νοήματα, αλλά παραείναι κάφρικο χιούμορ για τα δικά μου κωμικά γούστα. Αυτό που δεν θα υποστηρίξω βέβαια, είναι ότι το Four Lions δεν είναι τελικά αστείο. Κι ας βρήκα το φινάλε πολύ “μαύρο” για μένα, η ταινία είναι σε πολλά σημεία ξεκαρδιστική και στα σημεία που βασίζεται στους διαλόγους, είναι και καλογραμμένη. Και στην τελική, είναι αν μη τι άλλο ένα διαφορετικό take στο θέμα της τρομοκρατίας, με μερικές ωραίες μπηχτές για τη λειτουργία του βρετανικού αντιτρομοκρατικού συστήματος, αλλά και για την ρατσιστική κοινωνία που ωθεί απλούς ανθρώπους στα άκρα.


2 σχόλια:

argiris-cinefil 11 Μαρτίου 2011 στις 2:51 μ.μ.  

Μου άρεσε αρκετά αυτή η ταινία με το έξυπνο (έστω και μέσω των ηλίθιων πρωταγωνιστών της), καυστικό μαύρο χιούμορ της όπου αν και συνδυάζει κάπως αμήχανα τις κωμικές καταστάσεις με το δράμα πιστεύω ότι στο τέλος έχουμε να κάνουμε περισσότερο με μια δραματική ταινία με κωμικές πινελιές παρά το αντίθετο. Το φινάλε της το βρήκα πολύ καλό και ειδικά όταν έπεφταν οι τίτλοι.

3,5: Καλή (+)

0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

Rebelli0n 12 Μαρτίου 2011 στις 1:33 π.μ.  

Εμένα ήταν η αγαπημένη μου απο τις βρετανικές που είδα φέτος.

Γελούσα σε κάθε σκηνη και στο τέλος ήμουν λίγο βουρκωμένος βλέποντας και τους τίτλους τέλους.

Δεν βάζω βαθμολογίες σε ταινίες etc, αλλα αν ήταν να βάλω, τα 4 αστεράκια τα έχει απο μένα.

Επίσης ο ηθοποιος που έκανεν τον χαζούλι wannabe τρομοκράτη είναι for consideration. xD

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP