Get Low (2010)

>> Σάββατο 5 Μαρτίου 2011




Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Aaron Schneider
Σενάριο: Chris Provenzano, C. Gaby Mitchell
Παίζουν: Robert Duvall, Sissy Spacek, Bill Murray, Lucas Black

Περισσότερα στο IMDB και στο Rotten Tomatoes.

Είδος

Ελαφρύ δράμα εποχής





Στην Αμερική των 1930s, γεράκος που ζει ως ερημίτης τα τελευταία 30+ χρόνια αποφασίζει να διοργανώσει την κηδεία του. Πριν πεθάνει. Μιας και όλοι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής τον μισούν, τους καλεί να μοιραστούν στην “κηδεία” τις ιστορίες που γνωρίζουν γι' αυτόν, με προοπτική ενδεχομένως, να ακουστεί και η δική του.


Το trailer το παρουσιάζει πιο πολύ σαν κωμωδία. Έχει τα κωμικά του στοιχεία, αλλά στην πραγματικότητα, είναι δράμα. Με θέμα το θάνατο και ανάλογους προβληματισμούς για το πώς φτάνεις εκεί ή τι υπάρχει μετά, έχουμε δει αρκετά τέτοια. Το Get Low ξεχωρίζει με την έξοχη αφήγηση του, βάζοντας σαν κέντρο της ιστορίας τη σχέση του γερο-Bush με μια συνομήλικη του που ξαναβλέπει μετά από πολλά χρόνια, και τις αναμνήσεις που στο παρελθόν τον έδιωξαν απ' τον κόσμο. Ακόμα πιο συναρπαστικό, το πώς ακούς σε όλη τη διάρκεια της ταινίας για την κακή φήμη του Bush και χτίζεται μέσα σου η πεποίθηση ότι έκανε κάποτε κάτι πολύ χοντρό που πληρώνει τώρα, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν είναι αυτή η “σωστή” πλευρά της ιστορίας. Ο Robert Duvall είναι έξοχος, και ο χαρακτήρας του πλούσιος και καλογραμμένος, μεταμορφώνεται πολύ όμορφα από έναν κακιασμένο, μίζερο μπάρμπα σε έναν ηλικιωμένο με πολλά βάρη στην ψυχή του. Ωραία φωτογραφία και μουσική συμπληρώνουν το πακέτο, για να έχεις τελικά ένα όμορφο αποτέλεσμα που αγγίζει ευαίσθητα θέματα χωρίς χοντράδες και υπερβολές, και σε αφήνει μετά το τέλος της, να κοιτάς τη μαύρη οθόνη σκεπτόμενος τα πλούσια μηνύματα που σου πέρασε.


3 σχόλια:

academy 5 Μαρτίου 2011 στις 8:21 μ.μ.  

Ξεκίνησε τόσο φιλόδοξα αυτή η ταινία κάπου χάθηκε όμως....Δεν την είδαμε ποτέ,δεν έπαιξε στα βραβεία ο Duvall...γιατί άραγε?Θα το δώ οπωσδήποτε.

Alien_Dwarf 5 Μαρτίου 2011 στις 9:04 μ.μ.  

Έλα ντε, είχε φόντα για βραβεία τουλάχιστον για ερμηνείες. Και είναι κι απ' αυτές που συνήθως αγαπάνε Ακαδημία, guilds κτλ...

Rebelli0n 8 Μαρτίου 2011 στις 7:13 μ.μ.  

Ωραίο ήταν.

Τώρα αν ήταν καλύτερο απο το king's speech επειδή κάπου είχα δει ενα σχολιό σου δε ξέρω.

Δε βρήκα κανενα κοινό στις ταινίες. Γενικά δεν κρίνω τις ταινίες αναλόγα με την εποχη που είναι (που δεν είναι και η ίδια, εχουν μερικά χρόνια διαφορα).

Το μόνο κοινό ηταν ο τελευταίος λόγος που είχε ο κάθε πρωταγωνιστης που εδω μ άρεσε περισσότερο μπορω να πω. 2 λόγοι που λειτουργούσαν σαν λύτρωση του πρωταγωνιστη απο το παρελθον. Εδω ήταν πιο εντονος και περισσότερο συναισθηματικός γιατι σε έκανε να νιώσεις καλύτερα τον χαρακτηρα του Bush.

Τωρα εμένα oscaρικό feeling, όπως μου εβγαλε ο βασιλιάς που έκανε μπαμ ήταν ακαδημαικό, δεν μου έβγαλε, το βρήκα πιο αληθινο και δεν εκπλησσομαι που ελειπε απο τα οσκαρ.

edit: δεν μοιάζουν είπα και χρησιμοποιήσα τον λογο του βασιλιά 3 φορες για να μιλήσω για το Get Low. LOL, whatever xD

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP